Instagram Facebook

Restaurere dører og vinduer

Vi er spesialister innen restaurering, opprusting og kopierering av gamle dører og vinduer. Blant annet oppgraderer vi dem til å tilfredsstille dagens brann- og tekniske krav. Våre håndverkere er spesielt utdannet og kurset innen restaurering og opprusting av gamle dører og vinduer.

«Gamle dører og viduer må tilfredstille dagens nye krav»

En eldre dør i et verneverdig bygg må tilfredstille dagens brannlov og tekniske krav. Hengsler må vendes pga. krav til rømningsvei. Nye pakningslister, profiler og maling (brannsikringskrav). Nye innfelte FG godkjente låskasser med elektriske sluttstykker. I realiteten helt nye og moderne dører, men med en gammel dørs patina og håndverksmessige uttrykk.

Mange av våre kunder “ønsker seg noe man ikke får kjøpt i butikken”. Et flott inngangsparti kan etterlate et varig inntrykk også hos dem som bare går forbi.

«Fantasien settes i sving om hva som skjuler seg på innsiden…»

Walløe & Nilsen restaurerer vinduer som tilfredsstiller riksantikvar og byantikvar sin spesielle krav til bygget. Ved spesielle produksjons- og leveringskrav på type glass, beslag, trevirke og overflatebehandling har vi opparbeidet oss gode erfaringer gjennom mange år med denne type leveranser.

Vi leverer beslag, hengsler, glass og overflatebehandling etter prosjektspesifikke krav og etter kundens ønsker.

Bytte vinduer eller ikke? Eldre vinduer er som regel laget med veldig gode materialer og har lang levetid, noe som betyr at det å restaurere vinduene kan være like smart som å bytte de ut. En stor del av varmetapet i gamle hus går gjennom vinduene. Dersom man monterer et varevindu kan man forbedre isolasjonsevnen og forhindre trekk fra gamle vinduer. Bærekraft i form av avfalls- og energibesparelse. Les mer om varevinduer...

Klikk på lenkene for å se noen av våre referanseprosjekter. Restaurering og kopiering av dører og vinduer - Glassvegg med dobbeldør - Restaurerte branndører B30 - Togstasjonen i Bergen

 


 

PDF DM DØRER
  PDF-fil 1,41 MB
PDF DM VINDUER
  PDF-fil 1,28 MB

Restaurering av dører og vinduer


Stormkrok, hengsler, vindushengsler, hjørnejern, anverfer, beslag