Instagram Facebook

Gunnar Mellgren, til venstre, sparte tusenvis av kroner på unik vindusløsning. Ander K Walløe fra Walløe og Nilsen AS til høyre i bildet.

Slik får du nytt vindu uten å bytte ut det gamle

Gunnar Mellgren sparte godt over 20 000 kroner da Walløe & Nilsen fikk satt inn innvendige varevinduer i eneboligen hans for å isolere. – Et veldig bra isolasjonstiltak for deg som ikke vil bruke titusenvis av kroner på nye vinduer, og gjøre endringer i en flott fasade, sier han.

Ikke hørt om «varevindu» før? Bak det litt merkelige navnet ligger en vindusrammeløsning som nå blir mer og mer populært for huseiere som vil spare strøm, men ønsker ikke å bytte ut sine gamle vinduer uten å gjøre endringer i fasaden. Et varevindu er en skreddersydd vindusramme som skrues inn på innsiden av eksisterende glass.

Varevindu-løsningen fra Walløe & Nilsen, kom villaeier Gunnar Mellgren over for en kort stund siden.

- Jeg ante ikke at det fantes et slikt produkt, før jeg tilfeldigvis googlet det. Det er rett og slett en vindusramme som lages på mål, på innsiden av eksisterende vindu. Dermed kunne jeg beholde mine gamle, blyglassvinduer som er flotte fra utsiden, men isolere med en moderne vindusramme med tykt glass på innsiden. Det var rett og slett genialt, og jeg sparte titusenvis av kroner – og ikke minst beholdt eksteriøret sett utenfra, sier Gunnar Mellgren.

Walløe & Nilsen er eksperter på blant annet restaurering og smarte løsninger som tar vare på eksisterende interiør og eksteriør, i stedet for å kaste og bruke mange penger på nye vinduer og dører, for eksempel.

Har du problemer med trekkfulle, gamle vinduer?

Hos Gunnar Mellgren enebolig fra Bergen var trekkfulle vinduer med enkeltglass en utfordring. Men Mellgren ønsket ikke endringer i en flott, arkitekttegnet fasade fra 50-tallet. I tillegg ville det bli veldig dyrt med å skifte ut seks vinduer. Vinduene er dyre, men det hadde også blitt murerarbeid som ville blitt en stor kostnad.

- Jeg sparte godt over 20 000 kroner på ikke å bytte ut de eksisterende vinduene, sier Mellgren.

- Tenk deg da kostnadene når et vernet bygg fra 1800-tallet skal skifte alle vinduene sine... På store bygg er det 100 tusenvis av kroner å spare, legger Anders K. Walløe hos Walløe & Nilsen til.

Dette kan du fikse selv

Anders Nilsen fra Walløe & Nilsen har gjort mye restaureringsarbeid i den flotte villaen til Mellgren. Blant annet har de restaurert dører i tillegg til å sette inn varevinduer.

Anders kan fortelle at i disse dager hvor strømregningene går i taket, er det om å gjøre å unngå at vinduene blir energisluk. Et varevindu kan spare deg for store beløp, forteller Anders.

- Et varevindu er enkelt å installere. Du kan ta mål selv på innsiden. Du trenger ikke ha en stor karm. Mål høyde x bredde, så har du gjort første delen av arbeidet. Vindusrammen (varevinduet) leveres til deg i posten med skruer som du fester lett i karmen. Litt fugemasse i tillegg, så har du isolert ditt eksisterende vindu på en fin måte. Ingen kan se endringene fra utsiden ved første øyekast. Dermed kan du blant annet bevare fasadens utseende, sier Anders.

Om du ikke ønsker å montere selv, kan du få fagfolkene hos Walløe & Nilsen til å gjøre jobben. De bruker ikke mer en maks 30 minutter på jobben.

Energieffektivt

SINTEF har laget en rapport som viser at varevinduer kan oppnå en isolasjonseffekt tilsvarende moderne, 3-lags vinduer. I noen eksempler kan energibehovet til oppvarming reduseres med så mye som 50%. Les mer om rapporten her.

- I tillegg vil ikke et varevindu redusere lysinnfallet. Rammene kan du få i den størrelsen du vil. I løpet av de siste månedene har flere og flere oppdaget dette produktet, og vi er vel en av få i Norge som leverer varevinduløsningen. Vi er veldig fornøyd med løsningen som «redder» gamle vinduer og ofte vernede eller flotte fasader. Det er dyrt å installere store vinduer. Et varevindu sparer deg for mye tid, penger og arbeid, sier Anders Walløe.

Endelig kan de bruke kjellerstuen

I kjellerstuen til Gunnar Wallgren er det blitt godt og varmt etter at Anders K. Walløe monterte varevinduene hos ham.

- Før var det trekkfullt her nede. Vi brukte unødvendig mye oppvarming for å kompensere varmetapet ut av de gamle, enkeltglassvinduene. Nå trenger vi knapt ha ovnen på her nede. Forandringen har vært stor, og vi er veldig fornøyd med løsningen. Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å kjøpe flere varevinduer andre steder i huset også. Et varevindu er redningen for oss som vil spare energi og penger på en lur vindusløsning, sier Mellgren.

Klikk her for å kontakte Walløe & Nilsen AS